logo
logo

'What's Cookin'? organiseert een

' kook-workshop '

dineren bij kaarslicht
dineren bij kaarslicht

gericht op het nog smakelijker bereiden van voeding.

Zin om één avond met een groep vrienden of collega's te koken en te eten? Doe dan de culinaire workshop! Je bereidt met zijn allen een verrassend, volwaardig vegetarisch-, vis,- of vlees-menu voor levensgenieters!

het kookeiland
het kookeiland

Totale duur kookavond is gemiddeld vier uur, dit is inclusief, een snijdemonstratie met horeca-koksmessen en informatie over de te gebruiken ingrediënten.
Er wordt zoveel als mogelijk gewerkt met biologische producten.

snijdemonstratie met koksmes
snijdemonstratie met koksmes


menu 1: verrassend vegetarisch Mediterraan menu
logo
€ 40,00 exclusief BTW, per persoon
wortel-citroensoep met verse koriander
quinoa & mosterd-witte wijnsaus
pompoengembertaart met polenta-kwarkdeeg
paddestoelensalade met rucola
chocoladetaart met walnoten + vanille ijs
***


menu 2: Jubileum vegetarisch menu
(12 jarig bestaan)

logo
€ 40,50 exclusief BTW, per persoon
provençaalse soep
polentakoekjes
cous-cous met pastinaak-sinaasappelsaus met verse koriander
venkelsalade met pijnboompitten
schijfjes pompoen uit de oven
bananenroomtaart met kokos
***


menu 3: Italiaanse vega- of vlees-keuken, driegangen
logo
€ 43,00 exclusief BTW, per persoon
hardgekookte eieren met verse tonijnsaus
vegetarische of vleeslasagne met béchamelsaus
pesto
paddestoelensalade met rucola
panforte di Siena
***

Het garneren van de paddestoelensalade met de zongedroogde tomaten
Het garneren van de paddestoelensalade
met de zongedroogde tomaten


menu 4: Italiaanse vis keuken, viergangen
logo
€ 45,00 exclusief BTW, per persoon
1. aubergine-tomatensoep
2. pesce al cartoccio con olive =
dorada uit de oven met zwarte olijven
bleekselderijsalade
3. tagliatella met spinazie-crèmesaus
finocchi al forno = venkel uit de oven
4. tiramisu met en/of zonder eieren
***


menu 5: Italiaanse vleeskeuken
logo
€ 45,00 exclusief BTW, per persoon
spinazie-crèmesoep
tagliatella met tomatensaus
Italiaanse gehaktballetjes met ricotta en pijnboompitten
finocchi al forno = venkel uit de oven
wortel-bleekselderijsalade met pistachenoten
tiramisu met en/of zonder eieren
***


menu 6: Franse viskeuken
logo
€ 45,00 exclusief BTW, per persoon
provençaalse soep of pompoensoep met gember
aardappels uit oven met rozemarijn
ratatouille
chèvre bûchsalade met rucola en pijnboompitten
gebakken forel met knoflook-peterseliesaus en amandelschaafsel
hazelnootpraliné-crêpes met chocoladesaus
***

Het leren koken van het recept
Het leren koken van het recept


menu 7: Franse vlees keuken
logo
€ 46,- exclusief BTW, per persoon
provençaalse soep
aardappels uit oven met rozemarijn
coq au vin
haricots vert in gerookte spek
chèvre bûchsalade met rucola en pijnboompitten
hazelnootpraliné-crêpes met chocoladesaus
***


menu 8: Spaanse viskeuken
logo
€ 44,50 exclusief BTW, per persoon
gazpachosoep = koude tomaten-paprikasoep
crostini's + tapenade
guacomole = avocadodip + aïoli = knoflookmayonaise
paella valencia met pijlinktvis en scampi's
appel-, rabarber-, aardbeien-, pruimen-, abrikozentaart (afhankelijk van het seizoen)
***


menu 9: Marokkaanse viskeuken
logo
€ 45,00 exclusief BTW, per persoon
chorba = groentesoep
groene paprikasalade
baba ganoush = auberginepuree
tagine
b'stilla = kabeljauwpastei
harissa
dadelcake met sinaasappel en cognac
***


menu 10: Thaise vegetarische keuken
logo
€ 45,00 exclusief BTW, per persoon
Thaise kokos-citroensoep
roergebakken groente
gevulde ananas met padan-rijst
papaja-salade
amandel-wortelcake met kokos-meloenijs
***


menu 11: Indiase vegetarische keuken (Ayur-vedisch)
logo
€ 42,50 exclusief BTW, per persoon
dahlsoep
citroen-rijst-gerecht
groentebeignets +
yoghurt-kerriesaus
tomatenchutney
korianderchutney
Kheer (rijstpudding)
+ adrak cai = gemberthee
***


menu 12: Indiase vlees keuken
logo
€ 45,00 exclusief BTW, per persoon
soep van geroosterde mungbonen en tomaten = tamatar mung dal
capati = plat volkorenbrood
kela raita = plakjes banaan in yoghurtsaus
witte basmatirijst
curry van lamsvlees en spinazie
tomatenchutney
korianderchutney
Kheer (rijstpudding)
+ adrak cai = gemberthee
***


menu 13: Indonesische viskeuken
logo
€ 43,50 exclusief BTW, per persoon
ikan teri = gefrituurde gedroogde sardientjes
ikan Bumbu Bali = gekruide makreel uit Bali
asinan Jakarta = zure komkommer-wortel-ananas- garnalen salade
pandan rijst + kroepoek
sambal goreng boontjes
klappertaart
***


Locatie: Tobiasschool, Rietwijkerstraat 55, Amsterdam.
P.S. De Rietwijkerstraat ligt in het stadsdeel Oud-Zuid,
klik op de straat en je krijgt een route beschrijving en routeplanner

Kosten: zie menuprijzen, dit is exclusief 6 % BTW, bij minimaal 12, maximaal 26 personen. Bij minder dan 12 personen, bereken ik een hogere prijs: Bij 11 personen een extra van 6%, bij 10 is dit 12 %, bij 9 is dit 18 %, bij 8 is dit 25 %, bij 7 is dit 33 % extra per persoon.

wijnproeverij

Indien de groep groter is dan 26 personen (tot 41 personen) kunnen jullie het koken combineren met een wijnproeverij De wijnproevers zullen dan onder leiding van een vinoloog de wijnen selecteren die het beste passen bij het gekozen diner dat door de anderen bereid wordt.

Het drank-assortiment bestaat uit biologische rode/ witte wijn/ rosé, wit bier, grolsch bier, appelsap, jus d'orange, coca-cola, coca-cola light, spa rood, koffie en (kruiden)thee. (alcoholhoudende dranken worden onbeperkt geserveerd bij het aperitief, tijdens het koken en bij het voor- en hoofdgerecht) De drank afkoop kost € 11,00 exclusief BTW ofwel € 12,38 inclusief BTW per persoon.

Na het koken kunnen jullie ongestoord dineren en natafelen, de afwas wordt verder voor jullie gedaan. 10 % korting (op de menuprijs) kun je als groep krijgen indien jezelf de afwas doet (horecavaatwasser aanwezig).

Koksbuizen, -sloven zijn voor iedere deelnemer aanwezig in het kooklokaal.

Als ik je enthousiast heb gemaakt; kun je mij voor meer informatie mailen of bellen.

Als je een datum gaat reserveren naam en adresgegevens e-mailen en een aanbetaling te storten.
Je maakt 50 % van het totaal bedrag over op giro rek. 5316202 t.n.v. Jeroen van Wijk te Leiden o.v.v. datum kookworkshop

vriendelijke groet,

Jeroen van Wijk, diëtist en kok, correspondentieadres: Maredijk 36, 2316 VN Leiden.

tel 071-5215121 of 06-15594764
-- www.whatscookin.nl