logo
logo

'Koken is een kunst en een daad van liefde'

Wij kiezen in de biologisch-vegetarische keuken, voor eerlijke, verse, voornamelijk vegetarische en daardoor gezonde voeding.


Jeroen met aanzetstaal - Eerlijk betekent hierbij dat we zorg dragen voor moeder aarde, dus kiezen voor zoveel mogelijk biologische en biologisch-dynamische levensmiddelen. Waarbij onze eerste keuze valt op het gebruik van seizoensgroente.
- Vers betekent dat we rekening houden bij de bereiding, dat bijvoorbeeld de groenten zo kort mogelijk gesmoord worden om smaakkwaliteiten en maal-activiteiten tijdens de maaltijd optimaal tot zijn recht te laten komen.
- De keuze voor voornamelijk vegetarisme hangt samen met het feit dat we daarmee de spijsvertering meer kunnen activeren. Veel vlees consumeren maakt onze spijsvertering lui.
- Gezonde voeding waarborgen we door bovenstaande kenmerken. Door eerlijke levensmiddelen te gebruiken nemen we minder pesticiden, kunstmest, geur-, kleur- en smaakstoffen op. Door de juiste bereiding worden de mineralen en vitamines optimaler opgenomen door ons lichaam. Vegetarisme is een goede preventie voor de vele opkomende welvaartziektes.

Wij willen in onze keuken zorg dragen dat onze gerechten goed gepresenteerd worden en daarnaast geurig en smakelijk zijn.

Op deze website vind je informatie over de visie van de keuken waarmee je tijdens de biologisch-vegetarische basiskookcursus kennis kunt maken.

Ik wens je veel lees plezier. Als er na het lezen nog altijd onduidelijkheden of vragen zijn over de geheimen van de keuken, schroom niet om dit aan mij te vragen.


Hier volgt een interview door de p.r.-vrouw van de "Roos", New-age cursuscentrum aan de Vondelstraat , Daar heb ik de catering verzorgd tijdens het Feest ter ere van het tien jarig bestaan.

JUBILEUMKOK JEROEN VAN WIJK

Of vanavond misschien beter gezegd: Who's Cookin'? Jeroen van Wijk, die zijn eigen bedrijfje de illustere naam What's Cookin'?! meegaf, verzorgt de catering op de receptie en het feest ter gelegenheid van 10 jaar de Roos. Wat hij maakt , kunnen we vanavond allemaal proeven. Over wie hij is en wat hij in het dagelijkse leven verder doet, sprak Fontein een paar weken geleden met hem.

Jeroen van Wijk studeerde biologisch-dynamische tuinbouw en daarna Voeding en Diëtiek. Inmiddels is hij terechtgekomen op een plek ergens tussen die twee in, als kok, en voelt hij zich daar prima. Al tijdens zijn studie werkte hij als kok in een restaurant en later kookte hij op Centrum Venwoude, met het bekende Instituut Emotioneel Lichaamswerk, de voormalige school Body & Soul. Maar de zelfstandigheid trok en sinds kort wijdt hij zich full time aan zijn eenmansbedrijfje dat zich vooral richt op het geven van kookcursussen.

Per 1 maart 2000 is Jeroen kook-docent op de Tobiasschool, zodat ook de kookcursussen plaatsvinden in het kooklokaal aldaar.

In zijn kookcursussen richt hij zich op de biologisch-vegetarische keuken. De deelnemers variëren van een student die zijn eeuwige prutjes beu is en wel eens wat variatie in zijn vegetarische menu wil aanbrengen tot de moeder met een astmatisch kind die de bereiding van het eten beter wil afstemmen op de behoeften van haar kind. En al zijn de deelnemers bewust met hun voeding bezig, het plezier in het koken en het genieten van het eten staan voorop. 'Smaak, geur en kleur zijn essentieel', zegt Jeroen,' Eten moet alle zintuigen prikkelen.'

Jeroen van Wijk,
diëtist en kok.


Jeroen demonstreert het fijnsnijden van de ui
Jeroen demonstreert het fijnsnijden van de ui


Jeroen demonstreert het in plakjes snijden van de champignons
Jeroen demonstreert het in plakjes snijden van de champignons


© Jeroen van Wijk - What's cookin'? - - tel 071-5215121 of 06-15594764 - home